Acest studiu investighează prevalența și natura dificultăților emoționale, dar și factorii de reziliență în cazul părinților care au copii cu autism din România. Completarea acestui instrument durează între 10-15 minute.
Beneficii: În urma completării pachetului de scale din cadrul acestei cercetări, veți avea acces GRATUIT la un RAPORT al rezultatelor obținute, împreună cu INTERPRETAREA ACESTORA.
Scopul studiului: Informațiile din acest studiu vor ajuta la dezvoltarea unor programe de intervenție cu impact pozitiv asupra stării de bine a părinților care au un copil cu autism din România.
Echipa de cercetare:
Dr. Cezar Giosan
Conducătorul științific al acestui studiu este Dr. Cezar Giosan, cadru didactic la Universitatea din București, Departamentul de Psihologie și Stiințe Cognitive. Dr. Giosan este psiholog cercetător româno-american cu experiență academică și clinică vastă în SUA și România. Dr. Giosan este autorul a zeci de articole știintifice publicate în reviste internaționale de psihologie, lucrările sale fiind citate de peste 1400 în literatura internațională de specialitate.
Dr. Psiholog Nedelcu Crina
Inițiatorul acestui studiu este Dr. Psiholog Nedelcu Crina în colaborare cu drd. Psih. Alina Cristina Chivu. Dr. Nedelcu este psiholog clinician principal și cercetător științific. Dr. Nedelcu a coordonat echipa care a tradus și adaptat în Romania testul ADOS 2- Autism Diagnostic Observation Schedule – Second Edition. Aceasta conduce un centru de evaluare clinică și de intervenție specifică destinat copiilor diagnosticați cu autism, având acreditare în metoda PACT – nivel 1 și metoda IMPACT nivelul 1, fiind de asemenea și absolventă a Clemson University BCaBA/BCBA.